Bölcsitől az iskoláig

budai zöldövezetben

Nyitvatartás: 8.00 - 16.30 óráig.

A Hill-top Tanodára a barátságos, oldott légkör, valamint a napirend kiszámíthatósága és rugalmassága jellemző. A gyermekek életében a rendszeresség, a folyamatosság nagy jelentőséggel bír. Minél kisebb a gyermek, annál fontosabb, hogy a napi események a megszokott sorrendben, lehetőleg azonos időpontban történjenek. A napirend betartása a biztonságérzet kialakulásához, kiegyensúlyozottsághoz vezet, hiánya esetén pedig fáradékonnyá, nyűgössé válhatnak a gyermekek. A Hill-topba járó gyermekek napirendjének állandó elemei: étkezés, levegőzés, testnevelés, szabad játék, irányított foglalkozás (zene, angol, kézműveskedés stb.), higiénia, alvás-pihenés.
A napirend során a testnevelés, a levegőzés és az irányított foglalkozás számtalan formában megvalósulhat. A mindennapos foglalkozásokat az ünnepkörökhöz, évszakokhoz igazítjuk, így segítve a gyermekek időben való tájékozódását, a hagyományok, ünnepek megismerését. A gyermekek életkorából fakadóan nagy szerepet kap a szabad játék, amihez a felkínált játékokat is váltogatjuk az évszaknak, témanapnak megfelelően. A szabad játékon túlmenően minden nap biztosítunk számukra valamilyen érdekes és hasznos tevékenységet. Ez lehet kézműveskedés, hosszabb séta, éneklés, tánc. A napirendbe illesztett irányított foglalkozáson való részvételt minden gyermeknek felajánljuk, de nem erőltetjük rá arra, akinek éppen nincs kedve hozzá. Lehet, hogy fél óra múlva, vagy a következő héten ő is örömmel bekapcsolódik. Az irányított foglalkozásokat délelőtt tartjuk.
A különféle foglalkozások és a szabad játék arányát nagyon körültekintően kell meghatároznunk, a korosztály figyelembe vételével arra törekszünk, hogy elegendő új információt és kihívást adjunk a gyermekeknek, de úgy, hogy ne fáradjanak el túlságosan az új tevékenységben, érdeklődésüket képesek legyenek fenntartani.
Az ebéd utáni mesélést, diafilm nézést is a mindennapok részévé tettük, a csendes pihenőt pedig nagyon fontosnak tartjuk azoknál a nagyobb gyermekeknél is, akik már nem alszanak délután. A pihenés után, a délutáni órákban a szabad játéké a főszerep. Jó időben a kertben, esős napokon a csoportszobában és a tornaszobában tevékenykedünk.

Várjuk jelentkezését!    info@hilltoptanoda.hu    06-30-895-5395