Bölcsitől az iskoláig

budai zöldövezetben

A Hill-top Tanoda különlegessége a kerten, a természeti értékeken keresztül történő környezeti nevelés. A kertünkhöz tartozó Botanicon Kert Klub és a benne kialakított két tanösvény a természeti körfolyamatok megismerését teszi lehetővé játékos formában. A Gyógynövény tanösvény a tankertben termesztett aromás növényeket mutatja be, az Állatbarát tanösvény pedig a hasznos élőlények védelmére buzdítja a gyerekeket. Rovarhotel, madárvédelmi eszközök, békamenedék is megtalálhatók nálunk - mindezzel a természet szeretetére neveljük a gyermekeket.


A kert egy kis darab a természetből: benne, általa tanulmányozhatjuk az élőlényeket és életfolyamataikat, a víz körforgását, az évszakok változását. Így közelebb kerülünk környezetünk elemeihez, jobban megértjük azokat, s így másokat és magunkat is. A Botanicon Kert Klub azért alakult, hogy lehetőséget teremtsünk megismerni a gyermekeknek a kertészkedés örömeit és fejlesztő hatásait. Tankertünkben szervezetten, felügyelet mellett önállóan kertészkedhetnek: magot vethetnek, ültethetnek, öntözhetnek. Ám ennél jóval több történik! Jó levegőn, játékos formában ismerik meg a természet működését. Felelősséget vállalhatnak az általuk gondozott növényekért.
A Hill-top Tanodába járó kisgyermekek számára természetes dolog lesz a gyógynövények használata, vagy a dísznövények gondozása, ugyanis a mindennapos levegőzés és a kerti játék közben "átöleli őket a természet".

Bővebben a Botanicon Kert Klubról: www.botanicon.hu

Várjuk jelentkezését!      info@hilltoptanoda.hu    06-30-895-5395